Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

BodyTite θα χρειαστείτε μόνο μία μέρα από το χρόνο σας.

Κι όμως, προλαβαίνετε. Aκόμη και τώρα μπορείτε να εμφανιστείτε στην παραλία με άλλο σώμα με σφιχτό δέρμα, χωρίς «ψωμάκια» και κοιλιά. Λέγεται BodyTite, είναι νέα μέθοδος και θα χρειαστείτε μόνο μία μέρα από το χρόνο σας




Τι είναι
Το BodyTite αποτελεί μια νέα αποτελεσματική εξέλιξη στην τεχνική για λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα λιπογλυπτικής του σώματος που στόχο έχει να μειώσει το περιττό λίπος που μας «βαραίνει», να συσφίξει το δέρμα και γενικά να σμιλεύσει ένα σώμα, χωρίς αισθητές και αντιαισθητικές… προεξοχές.
Πως το πετυχαίνει
Χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία που βασίζεται στα ραδιοκύματα και ονομάζεται RFAL TM   (Radio Frequency Assisted Lipo Tightening) με την οποία αρχικά λιώνει το τοπικό λίπος και στη συνέχεια, το αποβάλλει μέσω μιας μικροσκοπικής  τομής την οποία ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει να κάνει σε κάποιο σημείο του σώματος που δεν φαίνεται.

Σημεία στόχοι
Τοπικό πάχος:

Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για όσες έχουν εντοπισμένο λίπος που αντιστέκεται στη δίαιτα και στη γυμναστική και θέλουν να απαλλαγούν και να αποκαταστήσουν τη δυσαναλογία που προκύπτει. Τα πιο συνηθισμένα σημεία εμφάνισης τοπικού λίπους, ειδικά για το μεσογειακό τύπο γυναίκας, στον οποίο ανήκουν οι ελληνίδες είναι:
  • οι γοφοί
  • οι γλουτοί
  • οι μηροί
  • η εσωτερική επιφάνεια των γονάτων
  • η κοιλιά
  • οι βραχίονες
  • η πλάτη
Σύσφιγξη:
Με τη μέθοδο αυτή ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται και η χαλάρωση του δέρματος. Αν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα τοπικού πάχους , αλλά μόνο χαλάρωση η εν λόγο τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για σύσφιγξη του δέρματος, χωρίς να γίνει ταυτόχρονα λιποαναρρόφηση.
Πρόσωπο:
Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι στις περιοχές θεραπείας του BodyTite περιλαμβάνεται και ο λαιμός που συχνά υπάρχει εναπόθεση λίπους (διπλοσάγωνο) και το πρόσωπο όπου, αν υπάρχει ανάγκη, γίνεται μόνο σύσφιγξη. Με άλλα λόγια υπόσχεται να σας κάνει ένα μίνι λίφτινγκ.




Λίγο πριν την επέμβαση
Ο πλαστικός χειρουργός βλέπει τις ανάγκες του σώματός σας συνολικά και, αφού συζητήσει μαζί σας διεξοδικά για το πρόβλημά σας, προχωρά στο σχεδιασμό των σημείων της επέμβασης που θα σας εξασφαλίσουν ωραιότερο σώμα. Ο πλήρης προεγχειρητικος έλεγχος δεν είναι απαραίτητος εφόσον ο/η ασθενής έχει ελευθερο ιστορικό ,η έκταση της επέμβασης είναι περιορισμένη και εκτελείται υπό τοπική αναισθησία.
BodyTite VS λιποαναρρόφησης
Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης είναι ότι καθώς προηγείται η διαδικασία διάλυσης (ρευστοποίησης) του λίπους μέσω της εκπομπής των ραδιοκυμάτων, η αποβολή γίνεται πολύ πιο εύκολα κι έτσι μειώνεται σημαντικά ο μετεγχειρητικός πόνος, οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα. Είναι δηλαδή λιγότερο τραυματική μέθοδος. Επιπλέον, ταυτόχρονα γίνεται σύσφιγξη του σώματος.  Αυτό επιτυγχάνεται επίσης μέσω της θερμική διέγερσης που δημιουργούν τα ραδιοκύματα στους ιστούς του δέρματος προκαλώντας την έναρξη της διαδικασίας της νεοκολλαγένεσης και κατά συνέπεια τη σύσφιγξη της επιδερμίδας και της πιο νεανικής όψης της
Δεν χρειάζεται νοσηλεία
Καθώς πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία απαιτείται είτε τοπική αναισθησία είτε ελαφριά μέθη.

Αμέσως μετά
Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση επιστρέφετε σπίτι, καθώς δεν χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο. Την επομένη μπορείτε σιγά σιγά να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες. Ωστόσο, καλό είναι τις πρώτες μέρες να αποφεύγετε τη γυμναστική και γενικά την έντονη σωματική άσκηση. Είναι απαραίτητο για 4-6 εβδομάδες να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ.
Πόση ώρα διαρκεί
Ανάλογα με την έκταση και τον αριθμό των περιοχών προς βελτίωση χρειάζεται από ½ ώρα-3 ώρες

Πότε θα φανεί το αποτέλεσμα
Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως, αλλά η διαδικασία της νεοκολλαγένεσης που οδηγεί στην σύσφιξη είναι πιο αργή γιαυτό και η τελική εικόνα που ολοκληρώνεται σε διάστημα 6-12 εβδομάδων μετά το πέρας της θεραπείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους, καθώς τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται δεν αναγεννώνται.

Πιθανές παρενέργειες
Η τεχνική θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική, αν εφαρμοσθεί από έμπειρο σε αυτήν πλαστικό χειρουργό. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί ήπιο έγκαυμα, ανομοιομορφία στην αφαίρεση του λίπους, καθώς και αποτυχημένη σύσφιγξη του δέρματος, που βεβαίως είναι όλα αναστρέψιμα προβλήματα
Αντενδείξεις
Η μέθοδος δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε έγκυες γυναίκες, καθώς και σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως σοβαρή αγγειοπάθεια, θρομβοφλεβίτιδα.